Kantoor Woonwaard (foto: BBHD Architecten)

Duurzaam hoofdkantoor

Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de regio Alkmaar en Heerhugowaard en is door Duurzaam Gebouwd uitgeroepen tot de nummer 1 duurzame woningcorporatie 2019.

Woonwaard heeft de ambitie om koploper te blijven door samenwerking met huurders en (keten)partners. Na de woningen komt nu ook de focus op haar kantoren inclusief het eigen hoofdkantoor. Na een selectieproces is The Blue Deal gekozen als duurzaamheidsadviseur voor de kantoorpanden.

Behaalde resultaten

Als eerste stap heeft the Blue Deal voor het hoofdkantoor de bouwkundige, regeltechnische en installatietechnische verduurzaming van de energiehuishouding onderzocht en in kaart gebracht op basis van voor Woonwaard relevante criteria zoals duurzame energie en comfort. Bouwblokken hierbij zijn energielabel scenario’s, energieneutraliteit, thermografische scan, energiestromen inzicht. Tevens zijn ook verrassende nieuwe inzichten verkregen zoals sterk warmteverlies. Maar ook is gebleken dat het gebouw een beter energielabel heeft dan verwacht. 

De klant aan het woord

“Ik word hier heel erg blij van! Uitgebreid en volledig. Technische materie met flinke diepgang die helder wordt gecommuniceerd en overgebracht. Echt anders dan de meeste technische experts en adviesbureaus. Een en al enthousiasme!

Woonwaard, uitgeroepen tot Meest Duurzame Corporatie 2019