Energieneutrale wijk op voormalig vliegveld Valkenburg

Het RijksVastgoedBedrijf heeft als doel de verkoop van projectlocatie Valkenburg (PLV) in te richten zodat de markt zoveel mogelijk vrijheid heeft en dat de duurzame ambities zoals energieneutraliteit gerealiseerd worden.

The Blue Deal is gevraagd de duurzame energieambities van project Valkenburg te herijken. Dit ten behoeve van het doen van een realistische marktuitvraag voor de verkoop van het voormalige vliegveld. 

 

Behaalde resultaten

The Blue Deal heeft met een technisch onderbouwde business case aangetoond dat energieneutraliteit voor de wijk een haalbaar scenario is. Met de visuele rapportage is het bovendien gelukt de discussies over technische materie op bestuurlijk niveau in goede banen te leiden.

 

De klant aan het woord

Ik ben The Blue Deal bijzonder dankbaar voor de leercurve die is gebracht. In sneltreinvaart wisten de teamleden alle technische aspecten in kaart te brengen en door te rekenen. Met de rapportage en visuele presentaties lukt het mij nu om collega’s en andere betrokkenen snel het realisme van de gestelde doelen inzichtelijk te maken.