Vorige week is het grootste drijvende zonnepark ter wereld online gegaan. Het zonnepark gelegen in de Chinese stad Huainan heeft een vermogen van 40 megawatt. Door het bedrijf Sungrow werd het park succesvol aan het elektriciteitsnet gekoppeld.

Opmerkelijk is dat het zonnepark gelegen ligt boven op een oud mijngebied. In het gebied in de zuidelijke provincie Anhui is een kolenmijn volledig overstroomd door hevige regenval waardoor er en groot meer is ontstaan met dieptes van 4 tot 10 meter. Met de bouw van het drijvende zonnepark is een herbestemming van het gebied gevonden.

Zonneparken op water bieden het voordeel dat ze automatisch gekoeld worden door het water en ze geen plek op bebouwbaar of vruchtbaar land innemen.

Ondanks dat China nog steeds de grootste CO2 uitstoot vervuiler van de wereld is maken ze wel de grootste stappen om dit te beperken. Bovendien is China de grootste producent van zonnepanelen en wekt het land in vergelijking met de rest van de wereld verreweg het meeste zonne-energie op.

Het zonnepark gaat 8.000 huishoudens van stroom voorzien. De technologie die is gebruikt om het zonnepark te bouwen gaat nog veel vaker gebruikt worden in China.

Lees hier het persbericht